Elektrostatik Toz Boya Hizmetinin Kullanım Alanları
Otomotiv, inşaat, elektrik ve elektronik sektörlerinde kullanılmak üzere üretilen metal malzemelerin ezici çoğunluğunda renklendirme işlemi yapılmaktadır. Boyama işlemleri parçalar arasında teknik ayrım işlevi gördüğü gibi özellikle otomotiv sektöründe şık ve modern bir görünüm elde etmeye de hizmet eder. Metal yüzeylerde renklendirme faaliyeti günümüzde elektrostatik toz boya ile sağlanmaktadır.
Elektrostatik Toz Boya Nedir?
Elektrostatik toz boya en genel tabiriyle bir yüzey kaplama metodudur. Elektrostatik yüklü boya partikülleri parça yüzeyine yapışarak toz boya fırınında 200 derecede pişirilir. Yüzeye yapışan toz boya eriyik hale gelerek metale tamamen yapışır ve insan sağlığına zararlı olmayan çevre dostu bir boyama işlemi gerçekleştirilmiş olur.
Elektrostatik Toz Boyanın Çalışma Prensibi Nedir?
Yaş boya uygulamaları günümüzde geleneksel boyama yöntemlerinden sayılmaktadır. Küçük, orta ve büyük ölçekli tüm işletmeler hem ekonomik hem de uzun süreli kullanım ömrü olan parça teminini sağlamaya çalışır. Elektrostatik toz boya yöntemi belirli bir basınçta ilerleyen elektrostatik yüklü boya partiküllerinin her türlü sac, metal ve demir yüzeylere uygulama olanağı sunan gelişmiş bir yöntemdir. Günümüzde pleksi, ahşap ve cam gibi yüzeylerde de kullanım alanı geliştirilmektedir. Yaş boya uygulamasında kullanılan boyalar insan sağlığına zararlı olan solvent içerir. Elektrostatik toz boya solvent içermeyen zararsız bir maddedir. Metale püskürtülen boya %95 oranında yüzeyde kalan tamamen kuru bir kaplama yöntemidir. Pürüzsüz bir malzeme için püskürtme ve fırınlama uygulamalarına geçmeden önce, işlenecek yüzeyde taşlama çalışması yapılır. Özellikle lazer kesim sonrası oluşan cüruflar uzman ekip ve ekipmanlarca taşlanarak kusursuz bir hizmet deneyimi yaşanır.
Elektrostatik Toz Boyanın Avantajları
Elektrostatik toz boya uygulaması yaş boyamaya kıyasla daha ekonomik ve kullanışlıdır. İşlem sırasında kullanılan boyanın önemli bir kısmı yüzeye yapışmadan dökülür ve bu dökülen boya tekrar kullanılabilmektedir. Bunun yanı sıra geleneksel boyama yöntemlerinde ihtiyaç duyulan kalifiye işçi, baca ve pahalı ekipmanlar elektrostatik yüzey boyama uygulamasında ihtiyaç olmayan özelliklerdir ve bu da işlem masraflarını azaltan bir özelliktir.
İzmir Laser Oktay Atıcı tarafından imalat sektöründe hizmet vermek için İzmir Atatürk Organize Sanayii Bölgesinde kurulmuştur. Lazer kesim, elektrostatik toz boya, kaynak konstrüksiyon ve talaşlı imalat alanlarında hizmet veren İzmir Laser kalitesi, güvencesi, deneyimli personeli, yılların kazandırmış olduğu tecrübesi ve yeni nesil teknoloji makineleri ile yurt içi ve dünya çapında değerli müşterilerine hizmet vermektedir. Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi için www.izmirlaser.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!